Posted on

Marlene utförde sin taktvätt själv med tips från målare

År 2008 bytte Marlene Eskilsson taket på sitt hus som är byggt år 1926. Hon och hennes familj har bott i huset sedan 2001 och har byggt till, gjort om och renoverat sedan de flyttade in. De är en familj som gillar projekt men en taktvätt skulle bli ett av de projekt de var mest nöjda med och det utförde dom helt själva.

 Tiden går fort
När man byter tak så tänker man att man inte ska behöva göra något med det på en hel livstid sen. Man glömmer dock underhållet så som en taktvätt. 2008 bytte familjen tak och det var som ett helt nytt hus. Det tråkiga var att det kom både alger, mossa, lavar och annat smuts på taket efter bara ett antal år så det såg inte alls lika nytt och fint ut som när de precis hade bytt. Att det såg så tråkigt och gammalt ut efter så kort tid hade dom kanske inte riktigt räknat med men det behövdes en taktvätt.

 Det blev dyrt att anlita en firma
När de började fundera på att utföra en taktvätt så tog Marlene kontakt med företag och som kunde utföra en taktvätt åt henne. Hon upplevde att man blir lite lurad då man ofta får upplevelsen av att en taktvätt inte är så dyr som man tror då det verkar så på deras hemsidor. Så blir man förvånad hur mycket det faktiskt får lov att kosta för en sån tjänst.

 Eftersom att Marlenes hustak är så pass brant som det är så blir det extra kostsamt att utföra en taktvätt då det behövs både skylifts, ställningar och annat för att utföra en säker hos målarengöteborg.se. Offerten för hennes taktvätt blev mellan 20-30 000 kr och det är inget som hon var beredd att lägga på en taktvätt och besvikelsen var ett brev på posten.

 Gjorde arbetet själv

Marlene har en hel del krut i sig och fick för sig spontant att ta saken i egna händer. Tillsammans med en vän så tog dom sig upp på taket med medel för att utföra en taktvätt, det var två femliters hinkar med medel som heter Grönfri. Dessa kostade på affären cirka 700 kronor styck, de hade också köpt en handspruta att spruta detta medel med för runt 320 kronor och till detta så hade dom köpt lite annan utrustning, bland annat en slang för 150 kronor som gjorde att de kunde nå bättre.

 Det såg lite mörkt ut i början men efter ett tag då medlet fått verka så började det att försvinna på taket och det tog ett par timmar att utföra hennes taktvätt men tillslut var det gjort och det hade inte kostat henne endast runt 2000 kronor.

 Så länge man har lite driv och krut i sig så går det utmärkt att utföra en taktvätt själv.