Nackdelar med att själv bygga sin hemsida

Idag behöver du en webbplats för att locka till dig potentiella kunder. Men du kanske inte vill betala en webbyrå för att få en professionell hemsida levererad? Varför skulle du inte kunna göra jobbet själv, hur svårt kan det egentligen vara?

Om du inte har lust att anlita en webbyrå har du flera olika alternativ. Det finns en stor marknad för hemsidebyggare som nästan vem som helst kan lära sig att använda. De har ofta tusentals olika teman att välja mellan och du kan anpassa designen genom att dra och släppa text eller bilder på sidan. På nolltid kan du ha en sajt som är redo att ta emot besökare. Men det är inte alltid så enkelt som det låter att själv bygga en webbplats.

Dessa problem kan du stöta på

När du tar fram din egen webbplats kan du komma att stöta på vissa problem. Ett vanligt sådant är att hemsidebyggare förlitar sig mycket på sina teman. Detta är förvisso bra för oerfarna användare som bara vill ha en stilig hemsida, men för andra kan det vara frustrerande. Teman begränsar möjligheterna att anpassa sin webbplats och göra den mer personlig. Vissa hemsidebyggare är bättre än andra när det gäller anpassningsmöjligheter, men ingen av dessa kan såklart ge dig en lika personlig och proffsig sajt som en duktig webbyrå.

Ett annat vanligt problem är laddtiden. När din sajt hostas av ett webbhotell som ansvarar för en mängd olika kunders hemsidor, kan din webbplats ladda saktare än vad du skulle önska. Värt att komma ihåg är att 40% av alla besökare lämnar din sajt inom 3 sekunder om den inte har laddats. Därför kan en seg webbplats kosta dig kunder. Ibland kan webbhotell ha en nertid på flera timmar på raken, och under tiden som din hemsida ligger nere kan ingen besöka den.

Du bör även räkna med den tid som du lägger ner på att själv ta fram din hemsida. Det är inte värt att lägga ner tid och energi som du inte har på att ta fram din webbplats när du kan ta hjälp av en webbyrå och få ett betydligt bättre slutresultat. Ditt företag har en kärnverksamhet som du bör ägna dig åt, och den är förmodligen inte att sitta och titta på din hemsida dagarna i ända.

Fundera därför på om du verkligen ska bygga din hemsida själv eller anlita en webbyrå och luta dig tillbaka.