Ett sätt att slippa betala för fasadtvätt vid mycket klotter

Graffitin uppkom i New York på 80-talet och har sedan dess bara blivit större och större, idag finns graffiti i alla världens hörn och man kan inte ta sig igenom en storstad utan att se en mängd graffitimålningar – som ofta sitter på väggar där det är förbjudet att måla. Så många fastighetsägare undrar varför de här vandalerna inte kan hålla sig till de lagliga väggarna som finns i staden?

Graffiti är som en sport

Hip hop är en av de få konstformer där utövare tävlar mot varandra, man vill visa att man har större färdighet och är modigare än dem andra. Vilket leder till att man målar där man inte får eftersom man får fler ”poäng” för det än för att måla olagligt. Anledningen är att när man målar olagligt så handlar det inte bara om att måla så snyggt som möjligt och visa sin stil, man måste även göra det snabbt så att man kommer undan innan polisen kommer.

Går inte att stoppa, så hur skall man lösa problemet?

Graffiti kommer inte att försvinna på ett bra tag som det ser ut, så hur skall fastighetsägare förhålla sig till det här fenomenet utan att slita håret av sig? Jo det finns faktiskt ett sätt att slippa få klotter på sin fasad och betala fasadtvätt efter fasadtvätt, och det kanske känns lite motvilligt för vissa som skapat ett agg mot graffiti – men det bästa sättet är att låta en känd graffitimålare måla om fasaden.

Graffitimålare respekterar varandra

Konstigt nog är det så att när man låter en känd graffitimålare måla fasaden så slutar andra klottra där med en gång. En fasad med graffiti kan stå o-klottrad i många år, medan en vanlig grå fasad blir klottrad på nästan varje dag eller vecka. Så om man är trött på att betala för en fasadtvätt i månaden som ändå inte gör någon nytta kan man istället betala en graffitimålare som målar fasaden och så slipper man den utgiften på några år. En viktig sak när man använder sig av det här knepet är att man väljer en respekterad graffitimålare, målningen på fasaden måste vara välgjord och snygg annars kommer inte andra graffitimålare respektera den och man är tillbaks på ruta ett.