Posted on

4 orsaker till att anlita en målare

Behöver du måla om hemma och funderar på om du ska göra jobbet själv eller anlita en målare? Går du med tankar om att det känns besvärligt och är tidskrävande kanske valet redan är gjort, och det finns många anledningar till varför man bör anlita hjälp istället för att måla själv.

Inget slarv med underarbetet

Tycker man inte att det känns roligt är också risken att man slarvar, både när det kommer till underarbetet och själva målningen. Anlitar man en hantverkare på området kan man känna sig lugn med att det viktiga underarbetet utförs korrekt och med noggrannhet. Behöver väggar spacklas och slipas blir det ännu ett moment som man kanske först inte tänker på men har man lejt bort jobbet behöver man inte tänka på det alls.

Bra resultat

Ett bra underarbete ger också förutsättningar till ett bra resultat. En målare vet vilken slags färg som lämpar sig för ändamålet och hur den ska användas för att det ska bli jämnt och snyggt. För vissa måleriarbeten med vissa målare kan man behöva använda sig av speciella tekniker och det är ännu en bra anledning till att anlita hjälp istället för att göra det själv. Riskera inte en bubblig tapet eller ett ojämnt lager färg på väggen, låt ett proffs göra jobbet för bästa tänkbara slutresultat.

Du sparar tid

Att måla behöver inte vara särskilt svårt men däremot tar det tid. För att få ett snyggt slutresultat gäller det att man är noggrann och gör jobbet ordentligt och det kommer krävas många lager och många timmars jobb. Har man anlitat en målare kan man själv lägga tid på annat som känns både roligare och viktigare, för att sedan komma hem till ett nymålat och fräscht hem utan att behöva lyfta ett finger.

Täcks av ROT-avdraget

Kanske tänker du att det blir för dyrt att anlita en målare på grund av deras ganska höga pris per timme men glöm inte att alla arbetskostnader för måleriarbeten täcks av ROT-avdraget. Bor man i hus gäller avdraget för målning både utomhus och inomhus och avdraget görs i regel oftast redan på fakturan. ROT-avdraget innebär en skattereduktion på 30% av arbetskostnaderna så stirra dig inte blind på timpenningen utan tänk på att en stor del av summen kommer dras bort. Bor man i bostadsrätt gäller avdraget för målning inomhus.

Att dra igång ett måleriprojekt när man egentligen inte har tid för det är ingen bra idé. Risken är stor att man slarvar eller helt och hållet hoppar över vissa moment och det kommer leda till att allt behöver göras om igen.