Posted on

Hur kan du som företagare samarbeta med en webbyrå?

Beroende på hur ditt företag ser ut och vad ditt företag jobbar med kan behovet av en webbyrå se olika ut. Är du ett fåmansföretag kanske det passar bättre med helhetslösningar och är du ett större företag kanske det är ett specifikt projekt eller en punktinsats som är aktuellt. Får du hjälp med annonsering är fokus ofta på att generera resultat.

Skräddarsydda lösningar

Det viktigaste är att du som företagare får en skräddarsydd lösning som optimerar företagets resurser inom anpassad webbdesign i göteborg och stärker varumärket på bästa sätt. Att få ägna företagets resurser som webbyrå åt kärnverksamheten är det viktigaste för en dynamisk och hälsosam tillväxt.

Oavsett samarbetsformen är det viktigt att utgå från dig och ditt företag för att hitta så smarta och kraftfulla verktyg som möjligt.

Olika typer av samarbeten

  • Helhetslösning
  • Paketlösningar
  • Projektbaserat
  • Löpande timdebitering
  • Betalning per resultat

Helhetslösning

Är du fåmansföretagare och kanske saknar en marknadsavdelning är det intressant att kolla på en helhetslösning. En helhetslösning från en webbyrå innebär att allt styrs från webbyrån i samråd med dig. Oftast inkluderar en helhetslösning även driften av din webbplats. När resurserna inom företaget är begränsade kan det vara till stor hjälp att anlita en webbyrå.

Paketlösningar

Kanske är det så att vissa typer av resurser finns inom företaget och du som företagare bara behöver ha hjälp med vissa utvalda delar. Då är oftast en paketlösning det som blir effektivast och bäst. Tillsammans med webbyrån tas en specifik lösning fram som anpassas helt efter behovet. Det kan t.ex. röra sig om drift, uppdateringar och annonsering.

 

Projektbaserat

Har du en egen marknadsavdelning men känner att du har kört fast och behöver nya perspektiv är det lämpligt att ta hjälp av en webbyrå för ett specifikt projekt. Projektet kan till exempel röra sig om att få till en attraktiv annons eller att få ett allmänt uppsving av företagets webbplats. Projektet är tidsbegränsat och sträcker sig över en begränsad tidsperiod. Att ta hjälp av en extern part som ser på företaget och verksamheten med nya friska ögon kan ge värdefulla insikter och leda arbetet framåt på ett fantastiskt sätt.

Löpande timdebitering

Har du tillgång till de flesta resurser i ditt eget företag kan det vara aktuellt att ändå ta in en webbyrå för att lösa en punktinsats. Denna åtgärd timdebiteras vanligtvis. Det kan till exempel röra sig om en annons som behöver en ny stil eller en e-handel där det är krångel med varukorgen. Punktinsatserna är oftast avgörande för företagets fortsatta utveckling och gör oftast stor skillnad.

Betalning per resultat

Tar du som företagare hjälp av en webbyrå för att skapa annonser kan det också förekomma att man tar betalt per resultat. Vanligt förekommande resultat är att man betalar till exempel per klick, per betalande kund och per order. Oftast avslutas dessa betalningar när ett visst resultat är uppnått och annonsen plockas då bort. Detta kan vara ett extremt bra sätt till exempel vid en produktlansering och göra att den nya produkten mycket snabbt får en hög försäljning.