Posted on

Vad vi gör på vår webbyrå

Man kan undra vad en webbyrå gör egentligen, och det är inga konstigheter – vi arbetar med att skapa hemsidor och marknadsföra andra företag online, om man skall ta den korta historian. Jag kommer även att ta en lite längre historia i den här artikeln med mer detaljer och lite om hur det är att jobba på webbyrå för den som är intresserad.

Att skapa en hemsida

Den huvudsakliga sysslan på vår webbyrå är att skapa hemsidor, vi skapar dem ofta för mindre företag, vi är själva en ganska liten webbyrå – med bara 5 anställda och vi jobbar från ett kontor. Det är väldigt trevlig stämning och vi känner varandra väl så det är oftast roligt på jobbet, ibland blir det stressigt när vi närmar oss en deadline men ofta är det skönt att stressa lite grann då man får känna sin egen kapacitet och gillar att utmana mig själv för att se vad jag är kapabel till.

Att marknadsföra online

Många företag har ingen aning om hur man marknadsför sig och det är tur det för om dem visste det skulle vår webbyrå inte ha särskilt mycket att göra, jag är själv ansvarig för marknadsföring online i vår webbyrå göteborg och jag älskar mitt jobb. Att tänka ut smarta sätt att marknadsföra ett företag är riktigt spännande och strategiskt. Jag skulle inte vilja byta det mot någonting, det är dessutom ganska så bra betalt får jag erkänna.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är ett riktigt bra sätt att marknadsföra många tjänster och produkter, inte alla – men många. Så vi arbetar mycket med att sökmotoroptimera  med vår webbyrå göteborg (även kallat SEO) för andra företag, vi har också se till att vår egen firma syns högt upp på Google när någon söker efter våra tjänster. Det är lite som ett bevis på att vi vet vad vi håller på med.

Konverteringsoptimering

Bland det roligaste med att skapa hemsidor är att sedan optimera dem, att driva trafik till sidan och sedan göra den bättre och bättre, ur en sälj-synpunkt. Vi vill alltid att våra hemsidor skall representera webbyrå göteborg och sälja så mycket tjänster och produkter som möjligt, då har vi gjort ett bra jobb – och våra kunder tenderar till att vara riktigt nöjda med vad vi gör.