Posted on

Hur man renoverar badrummet billigt och bra

Att renovera badrum ger ofta hela boendet en ny fräsch känsla och man kan till och med bli lite gladare av att nytt badrum, det finns dock en baksida – det är dyrt och ibland blir det lite bökigt om man bara har ett badrum i hemmet, som ju inte går att använda under tiden man renoverar. Det går inte att komma ifrån, men att få ner priset på sin badrumsrenovering går absolut och i den här artikeln kommer jag att ge dig några tips för hur du kan göra för att få ner priset på din badrumsrenovering.

Köpa begagnat porslin

Man vill ju ofta köpa helt nya saker när man skall utföra en badrumsrenovering, det dumma med det här är att man ofta betalar ganska mycket och får egentligen ganska lite för pengarna (när man väljer budgetkomponenter). Vad som är ett bättre alternativ är att leta efter begagnade delar till badrumsrenoveringen. Man kan hitta det antingen på sidor som blocket, återbruk och från vissa firmor som arbetar med rivning (som exempelvis Hammars). När man köper begagnad så kan man enkelt hitta delar som ser ut och känns som helt nya, fast dem kostar bara en bråkdel av ursprungspriset och ofta får man kända märken med bra kvalitet till ungefär halva priset av en ny motsvarande komponent som inte alls bär samma kvalitet.

Göra delar av arbetet själv

Vissa saker måste man nästan låta snickare, rörmokare och elektriker utföra. Det är till och med lag på det. Men man kan göra en hel del av jobbet själv om man är lite händig. Att kakla och sätta klinkers är till exempel något om tar ganska mycket tid och kostar en hel del att låta en snickare göra. Har man lite byggvana kan man ganska enkelt sköta kaklet på egen hand, är man helt ny inom bygg är det dock smartare att låta en snickare sköta hela ens badrumsrenovering.

Vänta tills det dyker upp erbjudanden

Om man ändå vill köpa allt nytt och inte göra något av arbetet själv så kan man alltid hålla utkik efter bra erbjudanden. Ibland säljs det ut helt nya badrum till bra priser eftersom det kommer in ett nytt sortiment eller något annat som gör att producenten vill bli av med de material som finns på lager. Har man tur kan man få ner priset till under 50 % (om man inte är kräsen och måste ha något specifikt badrum).

En investering

En badrumsrenovering kan nästan alltid ses som en investering eftersom det höjer värdet på bostaden. Om man inte har tänkt sälja så är det kanske ingen idé att tänka på det som en ren monetär investering utan snarare en investering i sin egen levnadsstandard som definitivt höjs av ett nytt och fräscht badrum. Så en investering är det alltid, skall man dessutom sälja sin bostad inom 10 år så är det garanterat en investering som kommer att ge monetär utdelning. Med ett nyrenoverat badrum går priset nästan alltid upp mer än vad badrumsrenoveringen kostat!